over mij

Fiscaal- en Belastingadviseur Anjo Bots I Digitax Nomad

Hey digital nomad

Ik ben Anjo. Cum laude afgestudeerd als fiscaal econome. Zelf ook digital nomad. Dus eigenlijk… Digitax Nomad? Precies!

Of ik bewust op zoek was naar een remote job? Nee dus! Want zeg nou zelf; een traditioneel beroep als Nederlands belastingadviseur vanuit Spanje uitvoeren? Hoe dan? 

Het is in mijn geval per ongeluk zo ontstaan!

Inmiddels zijn we zo’n 5 jaar verder en focus ik me als belastingadviseur op alle fiscale hobbels (en meer) rond emigratie, digital nomading en remote werken. 

mijn achtergrond

Nog tijdens mijn studie begon ik ambitieus als belastingadviseur bij ‘de grote kantoren‘. Studeerde veel te fanatiek cum laude af op het gebied van beleggen in vastgoed en fiscaliteit. Niet veel later ontzéttend op mijn plek als parttime docent belastingrecht en docent fiscale economie aan Tilburg University.

En dan toch alles opzeggen om Nederland halsoverkop te verlaten. Waarom? Een partner met een baanaanbod in Spanje. En dan ga je mee. Uiteraard! Maar wat ikzelf in Spanje zou gaan doen? Geen idee nog!

"Maar wat ga jij daar doen dan?"

Één ding wist ik zeker; eerst genieten! En dat genieten duurde precies twee weken. 
 
Na aankomst in Spanje bleek al heel gauw dat er
1) heel veel Nederlandse freelancers en digital nomads hier werkzaam zijn; (snap ik, lekker in de zon) én 
2) ze allemaal vergelijkbare vragen hebben; “Wat moet ik met mijn administratie en zakelijke en privé fiscaliteiten nu ik hier zit?”
 
Als je dan aangeeft dat je belastingadviseur bent dan gaat het dus blijkbaar snel. Opvallend vaak werd ik gevraagd of ik ‘even kon meedenken‘ over een fiscaal vraagstuk. Je begrijpt; het duurde niet lang voor ik wist wat ik ging doen. Ik zou me gaan richten op deze doelgroep.
 
Nederlandse digital nomads, remote werkers, zelfstandigen, DGA’s, aandeelhouders en privépersonen die eigenlijk heel veel zelf kunnen (boekhouding, btw aangifte, aangifte inkomstenbelasting, M-biljet bij emigratie, etc.) maar soms even wat hulp of een extra paar ogen met kennis van zaken kunnen gebruiken. Daar bijspringen waar de info via bijvoorbeeld de Belastingtelefoon tekort schiet. 
 
De grote advieskantoren zijn vaak veel te groot en te duur en ik wil vooral toegankelijk zijn. En daarnaast zélf digital nomad zijn, want who knows waar ik over 3 jaar woon?
 
Lang verhaal kort; ik ben er dus voor fiscale en administratieve vragen van Nederlanders over de grens, zowel zakelijk als privé.
 
En zo kan het dus gaan. Een belastingadviseur die remote werkt. Niet geheel voor de hand liggend maar voor mij ideaal!

Stuur me gewoon eens een berichtje

Loop je ergens tegenaan? En je denkt dat ik je hierbij kan helpen?
Of wil je meer weten over mijn manier van werken?