Na aankomst in Spanje bleek al heel gauw dat er
1) heel veel Nederlandse freelancers en digital nomads hier werkzaam zijn; (snap ik, lekker in de zon) én
2) ze allemaal vergelijkbare vragen hebben; “Wat moet ik met mijn administratie en zakelijke en privé fiscaliteiten nu ik hier zit?”
Als je dan aangeeft dat je belastingadviseur bent dan gaat het dus blijkbaar snel. Opvallend vaak werd ik gevraagd of ik ‘even kon meedenken‘ over een fiscaal vraagstuk. Je begrijpt; het duurde niet lang voor ik wist wat ik ging doen. Ik zou me gaan richten op deze doelgroep.
Nederlandse digital nomads, remote werkers, zelfstandigen, DGA’s, aandeelhouders en privépersonen die eigenlijk heel veel zelf kunnen (boekhouding, btw aangifte, aangifte inkomstenbelasting, M-biljet bij emigratie, etc.) maar soms even wat hulp of een extra paar ogen met kennis van zaken kunnen gebruiken. Daar bijspringen waar de info via bijvoorbeeld de Belastingtelefoon tekort schiet.
De grote advieskantoren zijn vaak veel te groot en te duur en ik wil vooral toegankelijk zijn. En daarnaast zélf digital nomad zijn, want who knows waar ik over 3 jaar woon?
Lang verhaal kort; ik ben er dus voor fiscale en administratieve vragen van Nederlanders over de grens, zowel zakelijk als privé.
En zo kan het dus gaan. Een belastingadviseur die remote werkt. Niet geheel voor de hand liggend maar voor mij ideaal!