Vertrek naar het buitenland en hoe zit het nu met de belasting? – Een blog van Digitax Nomad voor Nederlanders In Het Buitenland (NIHB)

Onlangs schreef ik voor Nederlanders In Het Buitenland (NIHB) de blog “Ga jij naar het buitenland? 6 misvattingen waar de Belastingdienst het niet mee eens is!”.

Wil jij lekker reizen en vanaf overal en nergens aan de slag? Met pensioen aan de Costa del Sol? Een aanbieding als expat in het buitenland misschien?

De huidige situatie leidt er meer dan ooit toe dat mensen zich in het buitenland gaan vestigen. Misschien voor even, misschien voor een aantal maanden per jaar of misschien wel voor altijd. Hoe dan ook, zodra je de grens over gaat zijn er behoorlijk wat zaken waar je rekening mee moet houden. Niet alleen in je nieuwe verblijfland, maar zeker ook in Nederland. Het is met name de Belastingdienst die een duidelijke mening heeft over je vertrek.

Anjo van Digitax Nomad is belastingadviseur en richt zich met haar praktijk op  Nederlanders over de grens. Voor Nederlanders in het Buitenland heeft zij een aantal voorkomende fouten die zij tegenkomt in haar werk op een rijtje gezet. Zodat jij deze fouten in de toekomst níet hoeft te maken. En belangrijk nog; je lekker rustig kunt vertrekken.”

Verder lezen? Check dan:

Wil je dat ik voor jouw pagina of platform een blog schrijf? Neem gerust contact met me op via het contactformulier. Dan bekijken we samen even wat we voor elkaar kunnen betekenen!

GA jij naar het buitenland maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Neem dan eens contact met me op. Vaak kan ik in één adviesgesprek van 1 tot 2 uurtjes al heel veel van je (belasting)vragen beantwoorden!

Meer weten?